đề kiểm tra 1 tiết tiếng anh 10 thí điểm

Đề kiểm tra 1 tiết lần 1 tiếng Anh 10 thí điểm – có đáp án giúp học sinh ôn tập và củng cố kiến thức các unit đã học. Từ đó tự đánh giá năng lực tốt hơn và tiến bộ hơn.

ĐỀ KIỂM TRA 1 TIẾT TIẾNG ANH 10 THÍ ĐIỂMTime: 45 minutes

Full name: …………………………………………………..Class: 10 A…

Bạn đang xem: đề kiểm tra 1 tiết tiếng anh 10 thí điểm

PART I: Listening Exercise 1: These people are calling friends about the weekend. Are these statements true (T) or false (F)? Listen and give the correct answers.1. Penny agrees to go to a movie with Bob. 2. Anne can”t come to the party. 3. Ken invites Nancy to a movie. 4. Wendy can”t go to Jack”s house. Exercise 2: Listen again. Circle the correct answer for each question. 5. When does Bob want to go to the movies? A. on the weekend B. on Friday morning C. on Friday night D. on Sunday evening6. When is the party? A. on Saturday night B. the weekend after next C. on Sunday night D. on Monday night7. When does Ken want to go out with Nancy? A. on Friday morning B. on Friday night C. on the weekend D. on Saturday night8. When is the game? A. on Sunday night B. on Sunday afternoon C. on Saturday afternoon D. tonight

PART II: Phonetics Choose one word whose underlined part is pronounced differently from that of the others in each group. Circle A, B, C or D.9. A. tree B. talks C. treat D. true10. A. best B. contest C. honest D. chest 11. A. educate B. date C. rate D. lake12. A. indent B. moment C. different D. talent

Có thể bạn quan tâm:  Chuyên đề vectơ lớp 10 nâng cao

PART III: Grammar and vocabularyExercise 1: Choose the best answer to complete each of the following sentences by cycling the corresponding letter A, B, C or D. 13. She often ………………. in the early morning.A. go B. went C. goes D. going14. …………….. is a person who manages the home and often raises children instead of earning money from a job.A. Homemaker B. Worker C. Breadwinner D. Wife 15. This classroom ………………….. by the students everyday.A. clean B. is cleaned C. cleaning D. cleans 16. Tom: I am very hungry now! John: OK. I …………………….. you some cakes.A. am going to bring B. going C. bring D. will bring 17. I have already decided. I ……………………….. a new house.A. will buy B. is going to buy C. to buy D. bought 18. I always enjoy listening to music, …………… I don”t like pop music.A. but B. so C. and D. or 19. Sad movies always make her ………………………….A. to cry B. crying C. cry D. cries 20. The teacher asked the students ……………… their exercises at home.A. finishes B. finishing C. finish D. to finish

Exercise 2: Complete the sentences, using the right form of the verbs in brackets. 21. Please don”t make so much noise. The baby ………………………………. ( sleep). 22. My father often ………………………………… ( watch) TV after dinner.

Xem thêm: Bài Tập Câu Tường Thuật Violet, Chuyên Đề Reported Speech

PART IV: ReadingExercise 1: Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage, by cycling the corresponding letter A, B, C or D. Like other families in Vietnam, my family has some rules. Firsttly, we have to (23) ………… the household chores. For example, my mother usually goes shopping and cooks while my father (24) ……………. the laundry. My sister and I have to (25) ……….. the floor and wash the dishes. Another fixed rule is that we always have dinner together. Also, whenever my sister and I (26) ……………..out with our friends, we are not allowed to come home later than 10 p.m.23. A. take B. make C. find D. share24. A. does B. did C. washing D. wash25. A. cleaning B. clean C. doing D. have done26. A. to go B. see C. go D. takeExercise 2: Read the passage below and choose the best answer (A, B, C or D) to each question. Family types vary in different countries and among different cultures. In Western, industrialized societies, the nuclear family ranks as the most common family type. It consists of a father, a mother and their children. But nuclear families exist alongside many other types of family units. In the single-parent family, for example, a mother or a father heads the family alone. A blended family is formed when a divorced or widowed parent remarries. As divorce rates have risen, the number of single-parent and blended families has increased. In many parts of the world, parents and children live together with other family members under the same roof. These complex families usually contain several generations of family members, including grandparents, parents and children. They may also include brothers or sisters and their families, uncles, aunts and cousins. Even when relatives do not live together, they still consider themselves members of the same extended family includes grandparents, uncles, aunts and cousins.27. The nuclear family ranks as the most common family type ______. A. in many industrialized countries C. that consists of more than two generations B. in countries with nuclear weapons D. that leads to the divorce of parents.28. In the single-parent family, ________. A. there are often no children B. only one parent lives with his or her child or children C. the number of blended children has increased D. children live alone29. Grandparents, parents and children are mentioned as _____. A. the three typical generations of an extended family B. three branches of a family tree C. the closest and happiest relatives D. a complex combination30. The second paragraph is about ________. A. American culture B. relatives and family members C. the relationship between family members D. the extended familyPART V: WRITINGExercise 1: Choose one word or phrase that needs correcting to make the sentence correct. 31. My father decided stay at home and watch TV last night. 32. The poor students are always helping by the teacher.Exercise 2: Finish each of the following sentences in such a way that it has the same meaning as the original sentence. 33. My father buys a new car → The new car ……….………………………………………………………… 34. They speak English in this country . → English ……………………………………………………………………………………………….

Có thể bạn quan tâm:  Giáo án tiếng anh 7 thí điểm

Xem thêm: Tài Liệu Câu Hỏi Trắc Nghiệm Powerpoint 2007 Có Đáp Án, Trắc Nghiệm Tin Học Powerpoint

The end

Key and Marks( Mỗi câu đúng được 0.25 điểm. Trừ bài reading exercise 2, writing exercise 2 mỗi câu đúng 0.5 điểm. )1. T 6. A 11. D 16. D 21. is sleeping 26. C 31. B2. F 7. B 12. A 17. B 22. washes 27. A 32. C3. F 8. B 13. C 18. A 23. D 28. B 4. T 9. B 14. A 19. C 24. A 29. A 5. C 10. C 15. B 20. D 25. B 30. D

33- The new car is bought by my father. 34- English is spoken in this country.

 

 

 

 

Chuyên mục: Đề Thi

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *